Sämpylät

Sunnuntai-ilta, tekee mieli voileipää ja leipä on loppu…

Vaan onneksi avuksi löytyy Google ja hakusanat ”nopeat sämpylät kaurahiutale”.

Testiin pääsi tällä kertaa Myllyn Parhaan kotisivuilta löytynyt, nopeaksi, helpoksi ja maistuvaksi kommenteissa kehuttu sämpyläohje.

Kaurahiutalesämpylät, noin 20 kpl

½ l vettä tai maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
½ rkl suolaa
½ dl siirappia
n.7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (tai hiivaleipävehnäjauhoja)
50 g sulaa voita tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Vaikka reseptissä tietenkin ohjeistettiin käytettäväksi kyseisen firman tuotteita, nämä lämpimäiset valmistuivat Jalon Myllyn puolikarkeista luomuvehnäjauhoista ja omista kaurahiutaleista. 😉 Siirappia ei kaapista löytynyt, joten sen jätin kylmästi pois.

Kaikkiaan tämän projektin toteuttamiseen meni noin tunnin verran. Taisin tosin hieman pihistää sämpylöiden kohottamisesta. Eipä pöhkömpiä silti. 🙂

Ajatuksia? Kommentoi tästä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s