Kauraleipä, pellillinen

Tämä kauraleivän (peltileipä) ohje löytyi Ruokamenot.fi-sivustolta. Lopputulos on mukavan pehmeä, sämpylämäinen ja pehmeä leipä, joka sopii hienosti pikkuisen paremmaksi iltapalaksi.

Reseptin lopussa mainittu vinkki kannattaa kyllä ottaa huomioon, kosteutta alkaa kertyä aika nopeasti leivän alle jos sen jättää pellille jäähtymään.

Ainekset:

5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
6 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna (käytetään voiteluun, mutta onnistuu ilmankin)

Tee näin:

1. Sekoita +42 -asteiseen (reilusti lämmin) veteen kaurahiutaleet, kuivahiiva, sokeri, suola ja öljy. Sekoita hyvin.

2. Lisää jauhot ja sekoita esimerkiksi puuhaarukalla tai -lastalla taikina tasaiseksi. Käsin ei tätä taikinaa tarvitse sekoittaa.

3. Laita reunalliselle uunipellille (n. 30 x 35 cm) leivinpaperi ja kaada taikina pellille.

4. Ripottele taikinan päälle tarvittaessa hieman jauhoja, jos taikina tarttuu liiaksi käsiin. Taputtele taikina tasaiseksi levyksi. Anna kohota puolisen tuntia.

5. Leikkaa levy neliöksi taikinarullalla tai veitsellä ja ripottele halutessasi hieman kaurahiutaleita pinnalle.

6. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Sivele leivän pinta kananmunaseoksella.

7. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

Vinkki!

Jos käytössä on esimerkiksi uuniritilä, kannattaa leipä siirtää leivinpaperilta sen päälle jäähtymään. Päälle leivinliina. Jos leivän antaa jäähtyä pellillä, kertyy sen pohjalle helposti kosteutta.

3 kommenttia artikkeliin ”Kauraleipä, pellillinen

Ajatuksia? Kommentoi tästä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s