Kauralastut

Tämän reseptin postasi Nallakarhu omalle Kinuskileipoimosivulleen otsikolla Varmasti onnistuvat kauralastut.

Useamman pellillisen sarjaa paistaessa ei uunin äärestä ehdi poistua, mutta lopputulos palkitsee reilulla satsilla rapsakoita keksejä. 🙂

3-4 pellillistä

150 g oikeaa voita
6 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

– Sulata voi, laita jäähtymään
– Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään
– Lisää kuiviin aineisiin hiukan jäähtynyt voi sekä kananmunat, sekoita tasaiseksi
– Tee pellille tasakokoisia kokkareita lusikan avulla, jätä reilusti väliä, sillä keksit leviävät noin kaksinkertaisiksi kypsyessään
– Paista 200-asteessa kullan ruskeiksi, 5-8 minuuttia uunista riippuen. Huom! Palavat helposti

Taatusti onnistuminen on ehkä hieman rohkea ilmaus, ja kyllä tämän tällainen poropeukalo onnistui sössimään. 😉 Hyvä uutinen on se, että parin harjoituspellillisen jälkeen homma alkoi jo sujua.

Tarkkana siis:

1) Nämä todellakin leviävät paiston aikana! Ensimmäisillä yrityksillä käytin taikinakokkareiden tekoon ruokalusikkaa. Lastut levisivät lähes koko pellin kokoisiksi. Sopiva koko on noin puolikas ruokalusikka (teelusikka?)

2) Ne todellakin kärähtävät jos käännät selkäsi! Tarkkana saa olla. Taikinanokareiden koosta riippuen tuo 5-8 minuuttia on hyvin tarkka aika.

2 kommenttia artikkeliin ”Kauralastut

Ajatuksia? Kommentoi tästä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s