Helppo raparperipiirakka

helppo raparperipiirakka

 

Raparperikausi oli tänä vuonna aikaisessa, ja innostuin tekemään pitkästä aikaa piirakan.

Kuten aina, googlea laulattaessa löysin useita erilaisia ohjeita. Tässä versiossa yhdistin muutamaa löytämääni reseptiä omien raaka-ainevarastojeni mukaiseksi.

Tällä kertaa lopputulos jäi hiukan ”muhjuiseksi”, vaikka maku oli kyllä kohdallaan. Ehkä hitusen pidempi paistoaika ja piirakan jäähdyttäminen ennen syöntiä olisi auttanut kunnollisten palasten irti saamisessa. Mutta minkäs teet kun herkkunälkä oli jo kova. 😉

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

n. 100 g voita

1 kananmuna

 

Täyte:

n. 6-7 dl raparperipaloja (n. 500 g)

1 prk (200 g) kermaviiliä

1 kananmuna

1 dl sokeria

 

  1. Sulata voi kulhossa ja sekoita siihen muut pohja-ainekset . Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (omassani halkaisija 27 cm)  pohjalle ja reunoille
  2. Sekoita täyteainekset kulhossa. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti.
  3. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 25 min

 

Ajatuksia? Kommentoi tästä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s